Zeestraat 231

Nederland

1943 AC Beverwijk

0624807899

BehandelingenCupping therapie

Cupping therapie is een behandelwijze die zijn traditie vindt in Oosterse geneeswijzen en al duizenden jaren oud is.

In het Oosten en Midden-Oosten wordt cupping gebruikt om meridianen en acupunctuurpunten te behandelen. Hierdoor verbetert de doorbloeding in spieren en weefsels sterk en de stagnatie in de energiestroom wordt opgeheven.

De cupping dringt diep door tot in de bindweefsellaag, die zich om spieren en gewrichten bevindt.

Ook het gebied tussen de wervels kan ‘losgetrokken’ worden, wat masserend moeilijk is.

Door de negatieve druk in de plastic cups wordt de afvoer van verhard vetweefsel bevorderd.

Met het opheffen van energieblokkades kan cupping effectief worden toegepast bij onder meer:

 • kou en opkomende verkoudheid
 • spier- en gewrichtsklachten
 • hoofdpijn/migraine
 • rug-, nek- en schouderpijn 
 • pijn in de onderbuik
 • zwelling, vocht in knie of enkel

Vooral bij spier- en gewrichtspijnen is het effect snel merkbaar. Door de diepe bindweefselmassage worden spieren en huid soepel gemaakt en bindweefselverslakking opgeheven. Je komt zogezegd ‘ruimer in je vel te zitten’. Na een cuppingbehandeling voelt men zich mentaal en fysiek een stuk beter!

Het cuppen is niet pijnlijk, maar kan wel even een onaangenaam gevoel geven. De vacuümkracht van de cup kan dan eventueel verminderd worden. Het therapeutisch effect is echter wel afhankelijk van de zuigkracht die door de cupping ontstaat.

Daar waar de cup is geplaatst zal een rode tot paarse verkleuring te zien zijn die echter na een paar dagen weer verdwijnt.Moxa therapie

Moxa is een behandelmethode waarbij bepaalde punten worden gestimuleerd door warmte. Dit kan gebeuren door op de naald moxa te branden, of door met een moxastaaf een bepaald gebied te verwarmen. Het al dan niet toepassen hiervan is afhankelijk van uw klachten.

Behandeling met de Moxa-lamp

De Moxa-lamp is een apparaat die bestaat uit twee minerale platen die een hitte-element hebben. Mineralen zijn essentieel voor het uitvoeren van alle biologische processen in ons lichaam. Deze platen worden geactiveerd door het hitte-element en creëert elektromagnetische golven die het celmetabolisme van het lichaam versterken.
De warmte van deze lamp is echt weldadig voor lichaam en geest en wordt als zeer prettig ervaren.

Welke klachten kunnen behandeld worden met de Moxa-lamp?

 • alle soorten pijnklachten; gewrichtspijnen, rugpijn, spierpijn  
 • reumatische klachten
 • circulatiestoornissen 
 • spijsverteringsproblemen; darmklachten, spastische darm
 • stress
 • botbreuken, etc.
Elektrostimulatie 

Elektro stimulatie is het toepassen van elektrische stromen op acupunctuur punten via de naald. De in het lichaam ingebrachte naalden worden door middel van elektrische geleidingskabeltjes met een stimulatie toestel verbonden waarbij de stroomimpulsen de werking van de naald versterken. Lokaal wordt de doorbloeding geoptimaliseerd. Met deze methode kunnen blokkades  worden opgeheven en pijn kan worden bestreden. Vooral bij spier-, pees- en gewrichtsklachten kan dit worden ingezet, alsmede bij rugklachten.